Kasihan! Murid Tahun 5 Dibaham Buaya


Kasihan! Murid Tahun 5 Dibaham Buaya | Siapa  tidak kenal dengan Si Bujang Senang yang merupakanhaiwan pemangsa paling berbahaya di sungai sekitar Sarawak. Sudah ramai yang menjadi mangsa dibaham haiwan ini. Terbaru, KisahBest.My difahamkan seorang murid tahun lima telah dibaham buaya di depan mata rakannya. Mereka diserang ketika sedang mandi di sungai tersebut. Kini usaha menangkap giat dijalankan untuk menjejak buaya tersebut.
buaya
MIRI – Seorang murid tahun lima Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Iran Suai maut selepas diserang seekor buaya dalam kejadian di Sungai Suai dekat sini pagi semalam.

Dalam kejadian pukul 10 pagi itu, mangsa, Jerry Apat Angsa, 11, berasal dari Rumah Panjang Sulang Suai difahamkan turun ke sungai berkenaan bersama dua lagi rakannya untuk mandi.
Namun, niatnya tidak kesampaian selepas seekor buaya sepanjang empat meter dipercayai membaham paha kiri budak malang itu sebelum mengheretnya masuk ke tengah sungai.
Menurut sumber, berdasarkan keterangan rakan yang enggan dikenali, Jerry sempat membasuh bajunya di jeti sebelum diserang oleh reptilia ganas itu.
“Rakannya yang tergamam melihat badan mangsa dilambung dan ditarik buaya ke tengah sungai terus menyelamatkan diri dan berlari pulang ke kampung untuk memaklumkan kejadian kepada keluarga Jerry.
“Selepas menerima berita itu, bapa mangsa, Angsa Ludang, 45, bersama penduduk kampung bergegas ke lokasi kejadian namun kelibat buaya ganas tersebut sudah tidak kelihatan,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.
Sumber : Informasi

0 Response to "Kasihan! Murid Tahun 5 Dibaham Buaya"

Post a Comment