Gempar! Penemuan Bulatan Pelik Seperti Mata Di Padang Pasir

Gempar! Penemuan Bulatan Pelik Seperti Mata Di Padang Pasir | Kawasan padang pasir sememangnya lebih sinonim di kawasan-kawasan negara arab khususnya. Tambahan pula, banyak perkara yang unik kita dengar di kawasan padang pasir ini. Kali ini KisahBest.My mahu berkongsi dengan anda tentang satu penemuan lakaran bulatan pelik di sana. Bulatan pelik yang dimaksudkan ini adalah satu bulatan yang dilihat seakan-akan bentuk seperti mata. Gambar yang diambil ini menggunakan satelit. Anda boleh lihat gambar di bawah ini.
Gambar Bulatan pekeliling terkemuka di padang pasir Sahara Mauritania telah menarik perhatian sejak misi angkasa terawal kerana ia membentuk seperti “mata” dalam dalam bentuk yang sangat besar di padang pasir.
Digambarkan oleh sesetengah pihak sebagai seperti fosil outsized di padang pasir, struktur, yang mempunyai diameter hampir 30 kilometer, telah menjadi satu mercu tanda bagi krew ulang-alik. Pada mulanya ditafsirkan sebagai satu struktur impak meteorit kerana tahap yang tinggi bundar, ia kini dianggap sebagai meningkatkan simetri yang telah didedahkan oleh hakisan. Quartzites Paleozoic membentuk.

Sumber : Tao Tau Ajer

0 Response to "Gempar! Penemuan Bulatan Pelik Seperti Mata Di Padang Pasir"

Post a Comment